Çüngüş Çok Programlı Anadolu Lisesi

Vizyon: Mesleki ve Teknik eğitim alanında okulumuzu bölgemizde bir tercih sebebi ve cazibe merkezi, mensubu olmaktan gurur duyulan güçlü bir marka ve saygın bir eğitim kurumu yapmaktır. Kendi markasını oluşturmuş, eğitim ve öğretimdeki kalitesi ile bölgesinde tek seçenek olarak geleceğe yürüyen model bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Türk Milli Eğitimin Amaçları doğrultusunda; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek önemli mesleklerin mensubu olmanın idealini ve değişimini yaşayarak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmak ve akılcı, bilimsel, çağdaş ve özgür yaratıcılıklarıyla yarının Türkiye’sini şekillendirecek bir nesil yetiştirmektir. Mesleki ve Teknik eğitim yoluyla öğrencilerimizi çağın gerekleri doğrultusunda öncelikle hayata/topluma, ara insan gücü olarak iş piyasasına ve yüksek öğrenime hazırlamaktır.

Başarılar: 1-2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Diyarbakır ili İmam Hatip Liseleri arası Kuranı Kerim okuma yarışmasında altıncılık. 2-Diyarbakır ili liseler arası Futsal turnuvasına iki eğitim öğretim döneminde katılabilme başarısı. 3-İlçe de düzenlenen kurumlar arası futsal turnuvasında 2. lik. 4-2016-2017 15 Temmuz şehitleri adına düzenlenen futbol turnuvasında Çeyrek final oynama ve en centilmen takım beklgesi alma.. 5-2017-2018 sezonu Hentbol müsabakaları il 4.lüğü. 6-2017-2018 eğitim öğretim yılında Diyarbakır kitap okuma 1.liği 7-2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Diyarbakır şiir okuma 1.ligi.

Saatler: Başlama 08:00,Bitiş 16.10
Servis Bilgisi: Öğretmen servisi bulunmamaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %15
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: GPDP-2018 Projemiz kabul edildi...
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2018-2019 eğitim öğretim yılında 2 projemiz ulusal Ajans tarafından kabul edildi ve meslek lisesi öğrencilerimiz Çekya'ya gitti.

WEB - https://cunguscpl.meb.k12.tr

Adres - Karşıyaka Mahallesi I. M.K.B 75.Yıl caddesi NO. 2 Çüngüş/Diyarbakır

Yerleşim Yeri - Merkez

Adres - Karşıyaka Mahallesi I. M.K.B 75.Yıl caddesi NO. 2 Çüngüş/Diyarbakır

Ulaşım Diyarbakır il merkezine günde 3 defa geliş gidiş olmak üzere belediye otobüsleri çalışmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Diyarbakır iline 110 km, Çüngüş ilçe merkezinde.